Precious Works

Moderne sieraden
en edelsmeedkunst

made by

Verhalen achter herinnerings sieraden.

“Een persoonlijk sieraad verdient persoonlijke aandacht”

ring-verbondenheid

‘Precious Legacy’ vertelt het verhaal van een moeder, mijn moeder. En ze vertelt het verhaal van een gezin, mijn gezin. ‘Precious Legacy’ is ter nagedachtenis aan mijn moeder door Nicole gemaakt. ‘Precious Legacy’ symboliseert verbondenheid als geheel. Omdat dat wat elkaar heeft ontmoet, voor altijd verbonden zal zijn.
De in elkaar vallende ringen, zonder begin en einde en de grootsheid, complexiteit, ruimte en het lichtspel betekenen voor mij de dynamiek van het leven.
De zwarte parel is mijn moeder, met een beetje van haar as onder deze door haar zo bewonderde parel. De twee grijze pareltjes zijn mijn vader en zus en de lichtgroene peridot symboliseert mij. Deze elementen zijn de vaste punten in de dynamiek. Ook de vier schenen symboliseren het gezin als dragend geheel.
De ring is gemaakt voor mijn rechterhand, de gevende hand, die de verbinding met mijn eigen gezin van vier maakt. Dezelfde symboliek gaat dus op voor mijn gezin en hopelijk over lange tijd ook voor het gezin van mijn dochter.

Mirjam B
sierraad-jubileum

Ik zag jouw sieraden en vooral ringen en was verkocht. Hier wil ik ook een sieraad van, was mijn eerste gedachte.
Kijkend naar de sieraden kwam bij mij het idee op om jou het jubileumcadeau te laten maken dat ik van mijn werkgever zou krijgen voor de vijftien jaar dat ik voor hem werkte. Maar wat? Jij vertelde die middag over sieraden waarin oude sieraden zijn verwerkt. Op dat moment kreeg ik het idee om hiervoor de trouwring uit 1936 van mijn oma te gebruiken.

Die ring heb ik na haar overlijden als oudste kleinkind uit de erfenis gekregen maar ik droeg hem niet.
Ik heb wel altijd de gedachte gehad om er iets mee te gaan doen. Mijn voorkeur ging direct uit naar de ‘Miss Bubbles’ ring. Maar hoe die trouwring daarin te verwerken? In gesprek met mijn moeder (het is namelijk de trouwring van haar moeder) kwamen de bezwaren. “Er blijft niets over van de ring van oma”, was wel het hoofdbezwaar.
Ik heb mijn moeder vervolgens meegenomen naar jouw atelier om haar gerust te stellen en om gezamenlijk de mogelijke ideeën te bespreken.
Ze was direct al helemaal onder de indruk van je idee om de tekst uit de binnenkant van de trouwring te gebruiken in een hanger en de rest in de nieuwe ring te verwerken. Het mooie van de ring is dat er vijftien zilveren bollen in zijn verwerkt die staan voor mijn vijftienjarig jubileum. Daarnaast zijn er nog drie gouden bollen die in mijn gedachte staan voor mijn opa, oma en mijzelf.

De diamant, die precies in het midden is verwerkt, staat voor mijn moeder. Daarnaast is de tekst met de naam van opa verwerkt in de hanger. Van het uiteindelijke eindresultaat, ring, hanger en ook nog een speld, waren behalve ik, ook mijn moeder en zus erg onder de indruk en zeer ontroerd! Zozeer zelfs dat beide ervoor gekozen hebben om ook een sieraad met herinnering te laten maken! Op deze manier heb ik unieke sieraden met een blijvende herinnering aan opa en oma en aan mijn vijftienjarig jubileum.

Ingrid N
ontroerd-door-oorhangers

Mijn ouders zijn allebei overleden. Nou hebben wij als kinderen onder andere ook hun sieraden verdeeld maar al die tijd had ik daar nog ‘niets’ mee gedaan.
Op de kunstbeurs bij Berenschot, waren mijn zus en ik erg onder de indruk van Nicole’s werk en de mogelijkheden om sieraden van bijvoorbeeld overleden ouders te veranderen in ‘kunstwerken’. In de winter waren we er klaar voor om onze kostbaarheden te laten veranderen.
Al langere tijd zocht ik oorhangers maar dan wel aparte. Met hulp van Nicole is er een ontwerp gekomen waarin de ring die mijn moeder altijd droeg, verwerkt zou worden. spannend, maar we lieten Nicole haar werk doen en het voelde goed.
Toen ik de oorhangers zag was ik ontroerd; de ring van mijn moeder was duidelijk zichtbaar.
Het lijkt of door deze hangers mijn ouders mij omringen en altijd om mij heen zijn. Ik draag de oorhangers met veel plezier, het lijkt me duidelijk dat ze héél speciaal voor mij zijn!!

Anja O

Ik maak ook voor jou een persoonlijk herinnerings sieraad

laten we een afspraak maken