‘Precious Legacy’ vertelt het verhaal van een moeder, mijn moeder. En ze vertelt het verhaal van een gezin, mijn gezin. ‘Precious Legacy’ is ter nagedachtenis aan mijn moeder door Nicole gemaakt. ‘Precious Legacy’ symboliseert verbondenheid als geheel. Omdat dat wat elkaar heeft ontmoet, voor altijd verbonden zal zijn.
De in elkaar vallende ringen, zonder begin en einde en de grootsheid, complexiteit, ruimte en het lichtspel betekenen voor mij de dynamiek van het leven.
De zwarte parel is mijn moeder, met een beetje van haar as onder deze door haar zo bewonderde parel. De twee grijze pareltjes zijn mijn vader en zus en de lichtgroene peridot symboliseert mij. Deze elementen zijn de vaste punten in de dynamiek. Ook de vier schenen symboliseren het gezin als dragend geheel.
De ring is gemaakt voor mijn rechterhand, de gevende hand, die de verbinding met mijn eigen gezin van vier maakt. Dezelfde symboliek gaat dus op voor mijn gezin en hopelijk over lange tijd ook voor het gezin van mijn dochter.