Ik zag jouw sieraden en vooral ringen en was verkocht. Hier wil ik ook een sieraad van, was mijn eerste gedachte.
Kijkend naar de sieraden kwam bij mij het idee op om jou het jubileumcadeau te laten maken dat ik van mijn werkgever zou krijgen voor de vijftien jaar dat ik voor hem werkte. Maar wat? Jij vertelde die middag over sieraden waarin oude sieraden zijn verwerkt. Op dat moment kreeg ik het idee om hiervoor de trouwring uit 1936 van mijn oma te gebruiken.

Die ring heb ik na haar overlijden als oudste kleinkind uit de erfenis gekregen maar ik droeg hem niet.
Ik heb wel altijd de gedachte gehad om er iets mee te gaan doen. Mijn voorkeur ging direct uit naar de ‘Miss Bubbles’ ring. Maar hoe die trouwring daarin te verwerken? In gesprek met mijn moeder (het is namelijk de trouwring van haar moeder) kwamen de bezwaren. “Er blijft niets over van de ring van oma”, was wel het hoofdbezwaar.
Ik heb mijn moeder vervolgens meegenomen naar jouw atelier om haar gerust te stellen en om gezamenlijk de mogelijke ideeën te bespreken.
Ze was direct al helemaal onder de indruk van je idee om de tekst uit de binnenkant van de trouwring te gebruiken in een hanger en de rest in de nieuwe ring te verwerken. Het mooie van de ring is dat er vijftien zilveren bollen in zijn verwerkt die staan voor mijn vijftienjarig jubileum. Daarnaast zijn er nog drie gouden bollen die in mijn gedachte staan voor mijn opa, oma en mijzelf.

De diamant, die precies in het midden is verwerkt, staat voor mijn moeder. Daarnaast is de tekst met de naam van opa verwerkt in de hanger. Van het uiteindelijke eindresultaat, ring, hanger en ook nog een speld, waren behalve ik, ook mijn moeder en zus erg onder de indruk en zeer ontroerd! Zozeer zelfs dat beide ervoor gekozen hebben om ook een sieraad met herinnering te laten maken! Op deze manier heb ik unieke sieraden met een blijvende herinnering aan opa en oma en aan mijn vijftienjarig jubileum.